Geen onderdeel van een categorie

Datasheet van de T3B DAB+ tuner, binnenkort beschikbaar

By 11/12/2016No Comments

Binnenkort is er een datasheet van de DAB+ T3B tuner beschikbaar.

Het DAB+ project is hiermee weer een stapje verder.

Het is een project dat toch al heel wat tijd in beslag heeft genomen. Eerst een fabrikant zoeken met een toepasbare module. Dan een evaluation board aankopen om de tuner te leren kennen. En dan nog eens die fabrikant zo ver te krijgen om hun tuner te verkopen, om deze in een experimentele omgeving te mogen gebruiken.

Ook was er plotseling nog de melding dat er een licentie en een fee moest betaald worden aan VIA. Gelukkig bleek dat men voor experimentele omgeving (school, labo,…) geen verplichtingen heeft. Maar toch was dit even spannend indien je weet dat men spreekt over een licentie die USD 15000 kost. Dit is trouwens wel verplicht voor fabrikanten van DAB+ toestellen!

Verder mogen we geen enkel technisch document publiek maken. Enkel de code, om de tuner aan te sturen, mochten we delen met de studenten. Echter vandaag is er ook de toestemming binnengekomen van de CEO van Keystone Semi om een zelf gemaakte datasheet te mogen gebruiken in ‘an educational environment’. En zo’n datasheet is nodig, immers wat is een elektronicus zonder zo’n document.

Verder :

ook aan de interface tussen de tuner module en een Arduino/Genuino UNO wordt verder gewerkt. Meer info binnenkort op deze website.